Beelden, Keramiek

en Brons

Kunstroute Rondje Watertoren Schimmert (bevestigde kunstenaars 2021)

Hanny Delahaye

Anita Fleerackers

Geboren in Maastricht, als telg uit een artistiek gezin heb ik de liefde voor de kunst meegekregen. Mijn innerlijke behoefte naar groei en ontwikkeling, de uitdaging om eigenzinnig en vastberaden te ontdekken. Kunstacademie, privé opleidingen en zelfstudie hebben mij op dit punt gebracht. Mijn kunst behoeft niet altijd een naam. Het resultaat moet het oog behagen en het hart raken.

website

 

Ik ben in 1959 geboren in Tielen, het Kempense platteland nabij Turnhout.
Door deze roots voel ik mij sterk verbonden met de natuurelementen: water, aarde en vuur. Mijn opleiding volgde ik aan de Academie voor Schone Kunsten in Turnhout, in het atelier keramiek onder leiding van Walter De Wolf en Gerda Steegmans. Omdat mijn voorkeur uitging naar beeldende vormgeving, werkte ik ook in het atelier beeldhouwen onder leiding van Staf Colruyt en Walter Frans. Mijn opleiding beeldhouwen heb ik verder gezet aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, atelier beeldende kunst, hogere graad, onder leiding van Maria Talaga.

 

Website

Ine Dierx

Achter de draaischijf vergeet ik al snel de tijd. Draaien is voor mij een ontspannende bezigheid. Het zien hoe iets onder je handen ontstaat is geweldig.

Elk stuk gedraaid gebruikskeramiek is uniek en krijgt de aandacht die het van een gebruiksvoorwerp tot kunstobject maakt.

 

 

Website

Julia & Egbert Popovics

Julia en Egbert zijn een kunstenaars echtpaar.

Elk werk heeft een eigen karakter. Ik gebruik veel kleur en decoratieve elementen, Het resultaat is gelijk ik in gedachte heb .

Nicole Eggen

Mijn werk bestaat uit handgemaakte keramiek, vooral draaiwerk, in diverse vormen: theepotten, schalen, borden, vazen, sieraden, met eigengemaakte glazuren.

Website

Corrie Bielders

Als je mijn werk bekijkt
ontdek je vanzelf of het je raakt.
Nadat ik de vorm heb gecreëerd
voegt je eigen verbeelding de betekenis toe.
 

Website

Wim Wilmsen

Het is mijn passie om de van nature prachtige stenen te vormen naar het beeld dat in mijn hoofd gegroeid is. Gepolijste, ronde, glooiende, organische. Meestal vrouwelijke lijnen, zijn het resultaat van het uren durende handwerk.

Naast het werken met steen, werk ik ook met glas (glasfusion en glas in lood), hout, metaal en/of met een combinatie van deze materialen.

Miep Mostard

Fascinatie voor het proces…

Gloeiende massa neemt de plaats in van de wassen sculptuur….

Het stollingsproces laat z’n sporen na: een kleurige giethuid is de beloning!

Het is dat wat mij zo boeit in het proces van was tot bronzen beeld!

 

Website

Helmie Skrabanja

Helmie is opgeleid op de  DesignAcademy en Grafische School te Eindhoven, volgde een studie binnenhuisarchitectuur en was meer dan 25 jaar werkzaam als interieurstyliste,. Helmie geeft nu in haar geheel eigen stijl vorm aan interieur-objecten onder de naam:  HOME MADE by helmie skrabanja. Het creëren van een persoonlijk "thuis", een HOME, is haar passie. Haar handgemaakte objecten geven hierbij een unieke finishing touch aan een interieur. Helmie werkt altijd met keramiek, vaak samen met hout, metaal of textiel. Natuurlijke structuren overheersen, vaak toegepast op ornamentale vormen of in strakke patronen, maar altijd met een "handmade feel". Hierbij staat gevoel voorop.

Website

Babke Moelee

Babke Moelee werkt in Brons. Haar beelden zijn figuratief, lief, luchtig en speels, maar ontwapenend is waarschijnlijk de leukste omschrijving van haar werk.

De nadruk legt zij op de houding en het gevoel, dit moet kloppen en de toeschouwer raken. Alles heeft een reden en alles heeft een doel. Zowel de details die zijn aangebracht, als alles wat weggelaten is, versterken haar beelden. 

 

Website

Jack van Iwaarden de Vreede

De uitdaging voor Jacques is om van materialen die in hun oorsprong koud, onbuigzaam, hard en onberekenbaar zijn, zoals Cortenstaal, Roestvaststaal en Brons, kwetsbare, zachte Kunst te creëren. Dié kunst te vormen die hij vanuit zijn binnenste wil laten zien. Het uitbeelden van dromen die het niet verdienen dromen te blijven.

 

 

 

Website

Jolanda Medenbach

Ik ben begin 2018 begonnen met keramiek lessen bij Thera Melisie . Het was liefde op het eerste gezicht. Door mijn creatieve achtergrond, Ik ben van beroep bloemiste en schilder al bijna 20 jaar, was ik snel één met de klei. Ik maak Landa’s en vazen.

De Landa’s zijn uniek,geen 2 zijn hetzelfde, volmaakt zijn ze ook niet,net zo min als wij mensen,ze zijn fragiel, maar door materiaal gebruik stoer,typerend zijn hun lange armen en benen,die hun een opvalllende uitstraling geven.

 

 

Website

Thea Soons 

Steen uit Afrika, Brazilië of India wordt bewerkt tot een uniek kunstwerk dat met deels gepolijste en deels ruwe steen zijn eigen indentiteit laat zien.

 

Website

Hilde Peters

Hilde creeert  bronzen beelden tot in detail. Creatieve ideeën worden volgens de "verloren was-methode" een kunstwerk dat menig kunstminnaar niet onberoerd laat. Naast het ontwerpen van eigen creaties, waarin textiel dikwijls voor detailvorming zorgt, werkt ze ook in opdracht naar individuele wensen van de klant. Door het plaatsen van een lichtbron op de originele hedendaagse bronzen kunstwerkjes komt eveneens een prachtig schaduwbeeld tot leven....

 

 

Website

Trees Simons 

De vrouw als vormgeefster , mooi door eenvoud, elegantie en met een vleug abstractie.

Deze elementen zijn aanwezig in haar sculpturen en worden versterkt door toevoeging

van een extra element, verfijnd, grof, bewegend, stil.

Een sculptuur maak ik altijd van “boetseerwas” , dat  vervolgens  cire perdue in brons gegoten wordt. ( de verloren was methode)

Door de afwerking , na het gieten, geheel in eigen hand te houden komen creativiteit en vakmanschap samen waardoor elk bronzen sculptuur de stijl en schoonheid krijgt zoals door mij bedoeld.

 

Website

John Stultjens

Bij het uitzoeken en bewerken van de steen is mij duidelijk wat ik ga maken;  een kop, torso of abstract beeld;  het uiteindelijke resultaat  groeit al werkende. 

Het stenen beeld is en blijft het belangrijkste, pas daarna ga ik het ijzer toevoegen, eventueel nog met zink of glas.  Steen en ijzer zijn natuurlijke materialen die sterk van elkaar verschillen maar samen een spannend contrast kunnen vormen;  het gladde gepolijste beeld van albast, serpentijn of indiastone in uitdagend samenspel met het ruwe, rauwe ijzer.

Het gaat om de spannende combinatie in de beelden van “stein & iëzer”

 

Website

Monique Knops

 

Website

Kara Petit

 

 

Website

14e Editie / 26 april 2020

Secretariaat Stichting EKS 

Klein-Haasdal 28

6333 AK Schimmert

secretariaat@rondjewatertoren.nl

  • White Facebook Icon

Privacy Policy

Kunstroute Rondje Watertoren Schimmert © 2019 Website ondersteuning BuroPlat.