1/2

Hanny Delahaye

Waldie van Wetten

Bij het maken van de pulp begint de reis naar een nieuw object , tijdens het kneden mixen en wringen van de snippers  ontstaan er  ideeën over  vormen, kleuren en  toepassingen..............gedachtenspinsels

De gietvormen van keramiek vormen de basis van veel objecten, al bouwend, plakkend en knedend ontstaan de unieke vormen. Is de vorm daar dan ga ik los met allerlei soorten papier en afbeeldingen die samen met action painting  het object z'n kleur geven. Zie daar...............een explosie van positieve energie

 

Website

Myriam Deurenberg

Als autodidact probeer ik de schoonheid van dieren in diverse materialen uit te beelden. Zo begon ik met klei, gevolgd door brons, speksteen en mergel, vilt en nu ook in glas. Het toepassen van diverse materialen in één beeld geeft vaak wat extra’s. In mijn atelier probeer ik daarbij ook kinderen en volwassenen enthousiast te maken om creatief bezig te zijn.

 

 

Website

Ine Dierx

Achter de draaischijf vergeet ik al snel de tijd. Draaien is voor mij een ontspannende bezigheid. Het zien hoe iets onder je handen ontstaat is geweldig.

Elk stuk gedraaid gebruikskeramiek is uniek en krijgt de aandacht die het van een gebruiksvoorwerp tot kunstobject maakt.

 

 

Website

Julia & Egbert Popovics

Text...

Regina Giepmans

1/3

Nicole Eggen

1/2

Mariet Aelmans

Els Peeters

Als kind al wilde ik dingen ‘maken’. Van lappen, verf, hout of piepschuim, alles kon ik gebruiken om te creëren. Soms tot grote ergernis van mijn moeder, als ik de schaar zette in spullen waar zij nog andere plannen mee had. Het was voor mij een logische stap om naar de kunstacademie te gaan. Het werd de lerarenopleiding om er “toch nog een beetje structuur aan te geven”.

 

Website

Lily Besselink

Met m’n handen iets creëren heeft altijd mijn voorkeur gehad. Of het nu met bloemen, planten of in de tuin was, het gaf en geeft altijd veel voldoening. Maar ook handwerken in diverse vormen en technieken lag me wel altijd. Zo rond 2002- 2003 begon ik de klei en steen te ontdekken. Inmiddels heeft Raku en andere stooktechnieken toch wel mijn voorkeur.

website

FB pagina

Jack van Iwaarden de Vreede

Paula Strauven

Mijn grote inspiratiebron is "de mens", hij is dan ook de enige constante in mijn werk.  Het zijn niet zozeer de anatomische vormen die mij boeien, maar wel de innerlijke emotionele mens, hierdoor krijgt de vervorming voorrang ten voordele van de expressie.

 

 

Website

Joop van Schie

Mijn inspiratie komt voort uit dat wat ik dagelijks ervaar: het nieuws, een krantenartikel, literatuur, mythische verhalen, een reis, maar net zo goed een wandeling in het bos, kunnen aanleiding zijn voor een sculptuur.

Daarna roept het maken van die sculptuur vaak weer het idee op voor een variant op dat thema.

Zo ontstonden de series  Savelbos, Griekse mythen en ( ik zou bijna zeggen : uiteraard) menselijke relaties.

 

 

Website

Marion Backus

Dre Kerbush 

Thea Soons 

1/3

Hilde Peters

Trees Simons 

De vrouw als vormgeefster , mooi door eenvoud, elegantie en met een vleug abstractie.

Deze elementen zijn aanwezig in haar sculpturen en worden versterkt door toevoeging

van een extra element, verfijnd, grof, bewegend, stil.

Een sculptuur maak ik altijd van “boetseerwas” , dat  vervolgens  cire perdue in brons gegoten wordt. ( de verloren was methode)

Door de afwerking , na het gieten, geheel in eigen hand te houden komen creativiteit en vakmanschap samen waardoor elk bronzen sculptuur de stijl en schoonheid krijgt zoals door mij bedoeld.

 

Website

Sonja Schings

1/3

Laurens Melchiors 

Text . . . 

Thera Melisie

1/3

Mia America

Armand Naebers

Dynamiek, verstilling, evenwicht. Kenmerkend zijn bronzen beelden en sculpturen. Mens en dier bevolken zijn fantasiewereld, die hij weet te vangen in prachtig gemodelleerd brons met veelkleurige platina's.  Zowel het monumentaal als ook het klein figuratief werk brengen rust en verfijning en voelbaar evenwicht.

 

Website

Kara Petit

Babke Moelee

Jo Dieteren

Text . . . 

Jorg Ridderbusch

Ich baue seit 20 Jahren Stahlskulpturen. Dabei arbeite ich überwiegend mit Schrott und beschmiedeten Kleinteilen. Zwar fertige ich auch abstrakte Objekte, meine Vorliebe gilt aber figürlichen Arbeiten. 

Fabelwesen, skurrile Vögel, Hähne als Karikaturen von Männern, Mischwesen aus Mensch und Tier. Meine Skulpturen gleichen Comicfiguren. Die Oberflächen sind eine Komposition aus rostigen und buntbemalten Segmenten. Alle Figuren werden getauft und dienen so konzeptionell als Einstieg in eine Geschichte. Ich arbeite ausschließlich positiv-optimistisch. Die Verbindung aus Arbeit und Titel soll einladend die Phantasie des Betrachters beflügeln.

 

 

Website

Louis Wierts

14e Editie / 26 april 2020

Secretariaat Stichting EKS 

Klein-Haasdal 28

6333 AK Schimmert

secretariaat@rondjewatertoren.nl

  • White Facebook Icon

Privacy Policy

Kunstroute Rondje Watertoren Schimmert © 2019 Website ondersteuning BuroPlat.