Brigitte Oostelbos

Ik ben autodidact en heb mezelf ontwikkeld door diversen stijlen te ontwikkelen.

Schilderen is een manier om min gevoelens te laten zien en aan het publiek over te dragen.

Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen in de schilderkunst.

Mijn specialiteit is portretten van mensen of dieren [ ook in opdracht ]  en 3 d schilderijen op hout

Tiny Bosch-van Vlimmeren

Het liefst werk ik met materialen en structuren en probeer zo veel mogelijk alle materialen uit die ik maar tegen kom.

Met het thema TOEKOMST en VRIENDSCHAP, en probeer daarmee de aandacht van iedereen te trekken.

 

 

Website

Anke Verhees

Ik schilder voornamelijk mijn vanuit mijn gevoel en ideeën. Dit laatste geeft mij de ruimte persoonlijke elementen en stijlen in mijn werk te leggen, waarbij kleur en experimenteren met verschillende technieken essentieel zijn. Inspiratie bronnen zijn vooral natuur, structuren, mensen , kleuren en basale vormen en tekens.

Daarnaast werk ik regelmatig vanuit opdracht, zoals portret. Ieder schilderij vertelt zijn eigen verhaal waar de kijker zijn eigen interpretatie aan kan geven.

 

 

Website

André Kok

Beeldend kunstenaar  en violist André Kok heeft al meer dan 30 jaren een atelier in Maastricht.  Zijn werk is dan weer figuratief, dan weer puur abstract, soms ontstaat er een combinatie van figuratieve en abstracte vormen. De werken hebben steeds een sterke emotionele lading: emoties die ontstaan door zijn persoonlijke beleving van menselijke interacties, beschouwing van mens en wereld en beschouwing van de natuur.

 

Website

Margriet Schepers

"Ik schilder om mijn hoofd leeg te maak. Dat geeft me zoveel voldoening dat ik er soms dagen niet van kan slapen.

Af en toe kijk ik voorzichtig met trots naar mijn werk. Tegelijkertijd wil ik nog beter worden, er zit nog zoveel in me. Ik ben vaak stik jaloers als ik door een museum loop, maar tegelijker tijd ook enorm gemotiveerd om te proberen dat uiterste stukje uit mezelf naar boven te halen."

 

Website

Olga Crombag

Toine en Inki van Eijs

Een creatief echtpaar met eigen atelier en behorend tot Linea Forte,

de etsgroep die actief is binnen de Vrije Akademie Parkstad.

Inki maakt haar etsen op basis van de natuur in al haar verschijningsvormen.

Kleuren spelen hierin de hoofdrol.

Toine gaat uit van actuele en interessante onderwerpen in het wereldnieuws en de beelden die daardoor bij hem opkomen, vinden hun weg naar de etsplaat.

 

Website

Annemiek Janmaat

Het werk van Annemiek Janmaat is laag voor laag opgebouwd in een organisch proces en wordt gekenmerkt door een enigszins ruwe structuur. Op natuurlijke wijze ontstaat een grote verscheidenheid in composities, waarbij tegenstellingen in kleurgebruik en thematiek niet geschuwd worden: dynamiek vs rust, kracht vs kwetsbaarheid.     Bewegen tussen deze punten betekent telkens de schijnbare grens tussen deze uitersten slechten, waardoor doorleefde beelden ontstaan.

Figuratief werk en tekeningen: Deze werken worden met losse penseel en tekenpen in een vlotte, luchtige, doch sterke toets neergezet waardoor spontane lijnen in het wit ontstaan waar soms het toeval een extra dimensie aan het werk geeft.De vrouw, natuur, dieren en dan met name paarden zijn terugkerende thema's in haar werken op papier.

 

Website

Anne Barneveld

In mijn werk probeer ik kleur en vorm te geven aan bomen, spiegelingen, vogels, vissen , en sinds kort zijn daar de "Dreamers" bij gekomen.

Het zijn thema's waarmee je heel verschillende kanten uit kunt, maar geven net dat rode draadje waar ik me door kan laten leiden.

 

 

Website

Hella Hermans

 Aan de  Kunstacademie te Maasmechelen behaalde ik de hogere graad schilderkunst incl. de specialisatie. Momenteel schilder ik met olieverf, acryl of  gemengde technieken, met grote penselen en krachtige streken. Mijn stijl is van lyrisch abstract met af en toe een realistische inslag . De onderwerpen en inspiratie haal ik uit de natuur en mijn omgeving. De prachtige kleuren en mooie vormen zijn daar vaak adembenemend.

 

Website

Lore van der Zanden

Na enkele jaren bij Jan Bustin de basis van het schilderen  te hebben geleerd heb ik  in 2012 de Kunstacademie in Maasmechelen afgerond.  

Tijdens een reis  naar Afrika  raakte ik geïnspireerd door de prachtige flora en fauna en de trotse Afrikaanse vrouwen  die in gemengde technieken zijn geschilderd.

 

Website

Els Peeters

Als kind al wilde ik dingen ‘maken’. Van lappen, verf, hout of piepschuim, alles kon ik gebruiken om te creëren. Soms tot grote ergernis van mijn moeder, als ik de schaar zette in spullen waar zij nog andere plannen mee had. Het was voor mij een logische stap om naar de kunstacademie te gaan. Het werd de lerarenopleiding om er “toch nog een beetje structuur aan te geven”.

 

Website

Uschi Ploumen-Dohr

Ik schilder reeds enige jaren en heb een voorliefde voor portretten, stillevens en dieren.

Ik gebruik hoofdzakelijk olieverf en liefst in aardse warme tinten op doeken van linnen en canvas, daarnaast enkele uitstapjes naar mixed media in acryl.

 

 

Website

Patty Biermans

Als kunstschilder, en sinds een aantal jaren ook als actief viltster, heeft zij het motto “Kleur is Emotie” als inspiratiebron. Haar opleiding heeft zij genoten bij diverse kunstschilders in Best en Oirschot.

Haar stijl varieert van impressionistisch naar expressionistisch. Haar motto: “kleur is emotie” is van wezenlijk belang. Felle kleuren en zachte kleuren wisselen elkaar af, afhankelijk van het onderwerp en de emotie

 

Website

Clemens Bindels

Het uitgangspunt voor mijn olieverf schilderijen vind ik merendeels in de directe waarneming, maar doorgaans in mijn eigen belevingswereld. De schilderijen worden opgebouwd uit meerdere lagen, die nu eens sterk aangezet dan weer gedeeltelijk weggepoets worden tot een doorwerkte huid is overgebleven “een vervloeiing van de werkelijkheid “.

 

 

Website

14e Editie / 26 april 2020

Secretariaat Stichting EKS 

Klein-Haasdal 28

6333 AK Schimmert

secretariaat@rondjewatertoren.nl

  • White Facebook Icon

Privacy Policy

Kunstroute Rondje Watertoren Schimmert © 2019 Website ondersteuning BuroPlat.