top of page

Over ons

Kunstroute Rondje Watertoren Schimmert / 16e Editie

Rondje Watertoren

Kunstroute Rondje Watertoren is een kleinschalige en kwalitatieve kunstroute die jaarlijks plaats vindt op de laatste zondag in april te Schimmert. In 2023 op zondag 30 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Doel van Rondje Watertoren is bekendheid te geven aan kunstenaars, kunst, cultuur en cultureel erfgoed rondom de watertoren, de reus van Schimmert. Naast vaste locaties, zoals galeries en ateliers, worden ook andere locaties, die uit beeldbepalend of cultuurhistorisch perspectief interessant zijn, voor een bezoek geselecteerd. De monumentale watertoren vormt daarbij als centraal punt ons boegbeeld. Daarnaast is de mooie kerk van Schimmert een belangrijk ijkpunt.

Werken van professionele en reeds gearriveerde kunstenaars en werken van aanstormend talent worden op de deelnemende locaties tentoongesteld. Gestreefd wordt naar een zo groot mogelijke verscheidenheid in disciplines en genres. Er wordt geselecteerd op de kwaliteit van de kunstenaars door een eigen selectiecommissie. De doelgroep bezoekers waar Rondje Watertoren zich op richt zijn in algemene zin liefhebbers van kunst en cultuur.

De organisatie

Vanaf 2017 wordt de organisatie van de Rondje Watertoren verzorgd vanuit de Stichting Evenementen Kern Schimmert, kortweg EKS. Deze stichting heeft o.a. tot doel het organiseren van evenementen ter promotie van de kern Schimmert en financiële ondersteuning van de deelnemende verenigingen. De stichting wordt gevormd door 4 Schimmertse verenigingen: Schutterij Sint Sebastiaan, Fanfare Sint Caecilia, Turnvereniging Excelsior en Voetbalvereniging Schimmert. Elk jaar worden locatiehouders en kunstenaars benaderd door de organisatie en kunnen kunstenaars zichzelf melden.

Locaties
Het succes van Rondje Watertoren de afgelopen jaren, was vooral te danken aan de medewerking van vele locatiehouders. Ook dit jaar hebben veel Schimmertenaren hun medewerking toegezegd. Het brede kunstaanbod is te zien in geweldige locaties als de gerestaureerde Limburgse boerderijen, prachtige tuinen, ateliers van lokale kunstenaars en niet te vergeten de Sint Remigiuskerk en de Watertoren.

Vrijwilligers
Niet altijd zichtbaar is het werk van de vele vrijwilligers, die achter de schermen veel werk verzetten.

Sponsors
Last but not least wordt de kunstroute ondersteund door een aantal sponsoren, die ons initiatief een warm hart toedragen en waar we indien nodig beroep op kunnen doen.

Wij staan ook op

Er op Uit Limburg/Visit Zuid Limburg

Contact

Heeft u vragen aan ons over het evenement Kunstroute Rondje Watertoren?

Neem dan gerust met de organisatie contact op via onderstaand email-adres.

secretariaat@rondjewatertoren.nl

bottom of page